» » Vår nye terapeut Svein Aage Johannessen

Vår nye terapeut Svein Aage Johannessen

posted in: Klinikk | 0


Intervju med vår nye terapeut Svein Aage Johannessen

 

Hvem er Svein Aage?

– Til nå har jeg jobbet som terapeut ved min egen klinikk på Ellingsrudåsen. Jeg jobber mest med kroppsholdning gjennom bindevevsteknikker og smertelindring gjennom akupunktur og massasje.

Jeg er en generalist. De fleste av mine klienter kommer med smertesymptomer og da fungerer akupunktur veldig fint. Den fungerer også veldig godt på allergi, og en del kvinneplager for eksempel, men det jeg jobber aller mest med er kroppsholdning. Jeg behandler det med noe som heter KMI (kinetisk myofascial integrering), et bindevevsystem med teknikker som korrigerer ikke bare lokalt, men også korrigerer kroppsholdning fra topp til tå. Jeg kaller meg generalist eller helhetsterapeut fordi jeg ikke bare opptatt av symptomer der klienter har vondt, men prøver å få med årsaken til problemet.

Hvor kommer den interessen fra?

– Historien min begynte med at jeg har drevet i mange år med kampkunsten Aikido. Der møtte jeg en del mennesker som inspirerte meg både gjennom kampkunst men også som terapeuter, da mye av forståelsen av menneskekroppen er felles for disse to. De var så dyktige i det de holdt på med at jeg bestemte meg å jobbe mot samme mål. Det var en begynnelse på lange studier i akupunktur og energimedisin. Slik fikk jeg min inspirasjon gjennom kampsport.

Jeg har fullført en 4-års høyskoleutdanning ved Norsk høyskole for helhetsterapi. Det var en del fag som baserte seg på akupunktur og manuell behandling, som for eksempel meridiandrenasje, aromaterapi, kinosologi og massasje. Så etter det ble det 3-års videreutdanning i klassisk akupunktur ved Norsk Naturmedisinsk Fagskole og ca 1 år med KMI til slutt.

Jeg forsto tidlig hvilke klienter jeg hadde gode resultater med og hvilke jeg ikke hadde gode nok resultater med. Veien blir til mens man går når man jobber som terapeut, så etter studiene i akupunktur og helhetsterapi følte jeg at studier innen kroppsholdning var det jeg manglet. Jeg er overbevist at en dårlig kroppsholdning forårsaker mange plager i kroppen. Kombinasjonen av en korrekt kroppsholdning og fortløpende vedlikehold av de smerter som oppstår som følge av belastningsskader føler jeg gir de beste og mest langsiktige resultatene.

Jeg har startet min karriere i Drammen, så flyttet jeg til Oslo som hadde et sterkt fagmiljø. Min første fulltidsjobb som en terapeut startet i 2003 ved en større klinikk på Helsfyr, hvor jeg senere fungerte som fagansvarlig for i alt 14 terapeuter. I de siste 10 år har jeg jobbet som selvstendig helhetsterapeut på Ellingsrudåsen.

 

Hva tilfører du Arca og hva Arca kan gi deg?

– Jeg liker veldig konseptet til Arca og muligheten til å henvende seg mot arbeidsstyrken. Det å sitte over lengre tid er faktisk like usunt som å røyke i lengden. Jeg merker det på mine pasienter. En muse-arm er kanskje ikke så alvorlig i seg selv, men det er et symptom for at du er en av de som for inaktiv over for lang tid.

Så liker jeg veldig kombinasjon mellom trening, stress og kosthold. Det er ting som vi terapeuter ikke få gjort noe med, det må pasienter gjøre selv, og her får de et tverrfaglig samarbeid med fysioterapeuter, naprapat samt muligheten til å trene.

 

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Det bli enda mindre tid i fremtiden fordi vi venter på et nytt familiemedlem. Fritiden forsvinner i de daglige gjøremålene, og i de få minuttene jeg har igjen spiller jeg gitar. Jeg spiller akustisk gitar og spiller alt fra Beethoven til Elvis og Bruno Mars.

Jeg leser veldig mye fag, men unner meg en god bok fra tid til annen. Den siste boken som jeg likte veldig godt er Pillebefinnende. Ellers liker jeg å lese historiske bøker, gjerne fra middelalderen.

Favoritt matrett: Kylling i kokossaus og chili

Favoritt film: Gudfaren

Favoritt app: Ultimate Guitar tabs notebook.

 

– Styrken min er at jeg er helhetlig, langsiktig og personlig.

Leave a Reply