» » Fysioterapeut med BHT innsikt

Fysioterapeut med BHT innsikt

posted in: Klinikk | 0

Bli kjent med vår klinisk behandler og fysioterapeut Claus Sloth.

Claus kommer fra Randers i Danmark og har jobbet som fysioterapeut siden 1988.

Han har flyttet til Oslo i 1998 og trives her godt med sin kjæreste, sønn og barnebarn. Han er godt fornøyd med jobben i Arca og er sterkt motivert til å bidra til å skape friskere arbeidsplasser og være en hjelp for privatpersoner med ulike fysiske plager.

 

Klinisk behandler og fysioterapeut Claus Sloth

Claus studerte ved Holstebro Fysioterapiskole og har jobbet på ulike klinikker etter endt utdanning. I tillegg har han utdannet seg videre innenfor behandling av idrettsskader.

Hans første faste jobb som fysioterapeut var på Militærsykehuset på ingeniørregimentet, der han tidligere hadde hatt militærtjeneste.

Interessen for idrettsskader, anatomi og fysiologi fikk Claus fra gjennom sin egen interesse og glede fra idrettsverden. Han har selv drevet med karate siden han var 13 år. Claus har i dag 4. grad sort belte.

I 1988 førte kjærligheten ham til Bergen. Der kombinerte Claus studier ved Høyskolen i Bergen og jobb ved Haukeland sykehus. Deretter flyttet han til Oslo og jobbet i Oslo akutten i 15 år. De siste 5 årene var han leder for BHT I Oslo akutten og hans interesse for ergonomi, tilpasse arbeidshverdagen til enkeltpersoner, har blitt bare større.

 

Deler kunnskap

 

Claus har nå jobbet hos oss i 2 år og er en utrolig positiv og kunnskapsrik fagperson som gjør en veldig god jobb, både for bedriftshelsedelen, klinikken og for trening-og massasje.

I sin behandlingshverdag bruker han ultralyd, trykkbølge og manuell vevsbehandling, trening av forskjellige tilstander i vevet, som f.eks. ved inflammasjon. Inflammasjoner er betennelse uten bakterier. Den kan forekomme av idrettsskader, overbelastning og irritasjon.

Behandlingen med ultralyd og trykkbølge er effektiv.  Ikke alle skader lar seg behandle manuelt, for eksempel betennelse i fascia. Ultralyd derimot trenger 4 cm inn i vevet og gjør behandlingen mer effektiv. Behandlinger som etterfølges riktig trening er den beste kombinasjonen.

 

Skader varierer fra sesong til sesong

 

Claus opplever at det er forskjell på pasienter fra sesong til sesong. På våren er det mange hageeiere som kommer med slitasje i håndledd, armer og korsrygg. På vinteren er det mange som får plager av snømåking. Idrettsskadene behandles året rundt.

Det er viktig å ta tak i inflammasjoner, sier Claus- de går ikke av seg selv. Tross for at man ikke kan se blødninger på overflaten er skaden der. Vevet er stresset og gjør stadig vond. Du vil oppleve at leddet blir stivere og funksjonen forringes.

 

Gir råd

 

Hvis du ikke har mulighet til å få profesjonell behandling med en gang, anbefaler Claus å lindre smerten med is i de første 4 timene. Etterpå må man behandle skaden med varme. Han anbefaler å komme til profesjonell behandling som fort som mulig.

Claus sine kunder på klinikken er privatpersoner. Ofte trenger pasienten en fysioterapeutvurdering slik at arbeidsplassen kan tilpasse eller avlaste etter behov.

BHT-avtale i bedrifter skaper et system som tar vare på arbeidsprosesser gjennom å ta vare på mennesker. Claus sier at han bli motivert av å hjelpe mennesker slik de kan forbli i arbeidslivet og være økonomisk bærekraftige tross slitasjeskader o.l.

 

Tre raske spørsmål:

 

Favoritt App:  Surgeon Simulator Touch

Favoritt musikk:  REM

Favoritt matrett: flæskesteg , biff med løk og potetmos, sushi

 

Bestill behandling hos Claus:

 

Tlf.: 901 44 893

E-post: clausanthon@hotmail.com

 

Leave a Reply