» » Mentaltrener

Mentaltrener

posted in: BHT | 0
Anders Askjem, mentaltrener

Bli kjent med vår nye samarbeidspartner Anders Askjem. Anders er mentaltrener og tilbyr endrings- og selvutviklingstjenester for bedriftsansatte.

Hvor kommer metodikken fra?

– Metodikken er en videreutvikling av NLP av Stein Kvalheim.

Hva skjer med dine kunder når de klarer å visualisere egen livssituasjon?

– De forstår seg selv bedre, de forstår hvorfor de gjør som de gjør og de ser uheldige handlingsmønster og vaner som ikke er forenelig med ønsket mål. Kundene vil bli i stand til å reflektere og finne de beste løsninger for problemet selv. For en bedriftskunde kan forståelse av egen rolle, mandat og motivasjon være et viktig tema for refleksjon og vekst.

Det behøver ikke å være ett problem til stedet, men alt kan starte med et ønske om forandring, fordi målene forandrer seg hele tiden. Terrenget er kartet og ikke kartet terrenget. Dette kan gjelde både på personlige plan og for hele organisasjonen. Anders har erfaring fra individuelle samtaler. Som mentaltrener guider han kunder gjennom endringsprosess ved hjelp av et rammeverk på en strukturert og effektiv måte for å oppnå ønsket mål.

Hvordan ser du et samarbeid med Arca med tanke på din kunnskap og praksis?

– Jeg ser for meg et samarbeid hvor vi begge har et overordnet mål – skape friskere arbeidsplasser i norske bedrifter. Ut fra egen erfaring vet jeg at det trenges. Det å holde menneskelige ressurser friske og motiverte er en av de viktigste utfordringer i de fleste bedrifter, både privat og offentlig sektor. Et samarbeid vil vi kunne gi et godt tilbud til bedrifter som kjøper bedriftshelsetjenester.

Hvem er Anders som person?

En 36 åring med åpent og blid ansikt. Anders har en samboer, ett barn og en hund – en godt havn å komme hjem til etter en lang arbeidsdag.

Anders studerte Business administrasjon med fokus på rekruttering, trening og utvikling av ansatte i Edinburg. Hans dype interesse ligger i å finne og fokusere på det beste i mennesker, noe som vil være givende for hele økosystemet. Anders har jobbet med ledelse i 6 år og er nåværende administrasjonsleder i Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen i Oslo.

Interessen for selvutvikling har økt i de senere år. For ett og et halvt år siden startet han sertifiseringsstudier som mental trener og i de siste 6 mnd. driver han egen praksis mot individer og bedrifter. Anders motivasjon til å jobbe med mental trening blir bare sterkere med tid. Spesielt etter at han får tilbakemeldinger fra sine kunder:

En kvinnelig mellomleder som har opplevde dårlig søvn, lite konsentrasjon og mye stress som påvirket jobb og hjem har takket ham for en positiv endring etter at hun brukte hans tjenester bare en gang. En annen person har et mer kompleks oppfatning av egen livssituasjon og han trenger flere møter med jevne mellomrom.

Endringer skjer individuelt, sier Anders, og alle samtaler er unike, slik som vi er. Alt handler om å finne den underliggende årsaken til hvorfor vi gjør som vi gjør og ønske om å skape en endring. Ønsker du ikke å endre/slutte med noe så får du heller ikke gjort det.

Hans kunder opplever Anders som en trygg og varm person og mentaltrener. Hans kollega ga ham et kallenavn Bamsefar fra Hakkebakkeskogen for hans trygge og varme utstråling.

Hva forventer du av kundene dine, Anders?

– Jeg har et tydelig konsept jeg jobber med: Du må kunne ta i bruk visualisering som selvhjelp verktøy, du må ønske en forandring, du må være ærlig med deg selv for å kunne bli en bedre utgave av deg selv.

Hva er dine verdier?

Det viktigste at kundene opplever meg som trygg og ikke dømmende, slik at det blir mulig å åpne seg for forandring;

Leave a Reply