» » Høstens aktiviteter

Høstens aktiviteter

posted in: Arca, Trening | 0
Fjellturer på høsten er en av de mest populære aktiviteter i Norge

Fjellturer på høsten er en av de mest populære aktiviteter i Norge. Ikke bare på grunn av den storslåtte naturen, men også fordi turene i fjellet på høsten gir oss en spesiell opplevelse.

Lys og temperatur

På høsten begynner temperaturen i luften å bli kaldere og naturen forbereder seg til vinteren. Kombinasjon av kjøligere temperatur og gode lysforhold gjør naturen i fjellet på høsten mer fargerik. Hvis været holder seg vil turene kunne gi deg fin solbrun farge.

Trening gjennom sommeren gjør oss klar til mer utfordrende fjellturer

Kroppene våre er klare til en større belastning til høsten. På våren og sommeren er mange mer fysisk aktive. Lange dager og behagelig temperatur lokker oss ut og vi beveger oss mer. Dette resulterer i generelt bedre fysisk form og gjør oss i stand til å takle større fysiske utføringer, slike som fjellturer.

Bær og sopp plukk

Høstens fangst av bær og sopp gjør turene meningsfulle for dem som liker å ha praktiske gjøremål på turen.

 

Heldigvis er det lett å bli med på et fjelltur i Oslo

 

Hilde Rørvik Nordstrand på fjelltur

Stor leverandør av fjellturer DNT har hele 500 hytter og nesten 20 000 km merkede ruter over hele landet.

Husk å planlegge

Uansett hvor turen går denne høsten at det er viktig å planlegge godt i forveien.

På høsten kan forholdene i fjellet lett bli vinterlige og det er vanlig med snøfall fra 1000-1200 meters høyde. Da er det viktig å ha med nok varmt skift.

UT.no

Det kan også være lurt å sjekke åpningstidene til de betjente hyttene før man drar på tur.

Den Norske Turistforening har i samarbeid med NRK, etablert Norges største turside, UT.no.

Over 100 000 besøker UT.no hver uke. Her finner du informasjon om 1100 hytter som kan besøkes og nesten 5000 turforslag. I tillegg får du flotte digitale turkart, oversikt over ruter og mange spennende reportasjer fra friluftslivet.

Alle fjellområder er fine på høsten, så det beste er egentlig å ta utgangspunkt i hva du ønsker å oppleve. Luften er frisk og ren, du får ladet batteriene og samlet tankene. Ingenting er bedre enn å nyte noen dager på fjellet alene, med venner eller sammen med barna. Du kan enten bo fast på en hytte eller legge ut på vandring i fjellheimen. Fjellturer har magiske øyeblikk for alle.

 

Fjellturer, @superhildern

Leave a Reply