» » Roten til lykke

Roten til lykke

posted in: Arca, Klinikk, Trening | 0

Når vi trener på en rolig mote, kan vi fort merke at tankene våre snur mot det positive både i forhold til oss selv og andre.

 

Rick Hanson i sin bok Hardwiring Happiness  snakker om den egentlige dybden av lykkefølelsen når vi beveger oss med oppmerksomhet. Vi alle må prøve å strebe etter balansen i livet, og vi må gjøre det med meningsfull innlevelse.

Hvis vi allikevel praktiserer yoga uten innlevelse, bare går gjennom stillinger, vil vi fort begynne å kjede oss og effekten av yoga blir veldig liten. Det viktigste av alt i yoga er å tillate seg selv å oppleve glede og frihet i løpet av timen.

“This is really the key to the health of our nervous system. Whatever we do with awareness will cause the effects to be heightened.”

– Rick Hanson, Ph.D

Oppmerksomhet i yogatradisjonen er sammenkoblet med prana (pust), selve essensen av livet, vår vitalitet og energi.

Når vi slår på oppmerksomheten inviterer vi kroppen til dialog og får feedback i form av følelser og emosjoner. Vi begynner å undre om det var på grunn av kroppen, stillingen eller vår emosjonelle tilstand vi føler slik vi føler.

Oppmerksomhet er en av de mest sentrale elementene i yoga fordi den hjelper oss å aktivere meditasjon, bli mer reflektert over hva som er bra for oss, og til slutt hjelpe oss å vise frem vår beste ”jeg”. Dette skaper verdier for miljø rundt oss, både natur, dyr og andre mennesker. Vi blir synkronisert i takt med våre omgivelser og virke mer relevant og verdifull for andre.

LES OGSÅ: Mindfulness trening for bedrifter

Leave a Reply