» » Mindfulness trening for bedrifter

Mindfulness trening for bedrifter

posted in: Arca, Trening | 0
Yoga og mindfulness på Arca treningscamp
Sunniva har treningtimer i mindfulness siden januar

Team Arca`s Sunniva Huglen har undervist mindfulnesstimer i bedrifter siden januar.

Fra Finland med dans til Norge med pilates

Interessen for mindfulness hos Sunniva har oppstått naturlig i løpet av hennes utdanning innen dans. Hun har excellent i snittkarakter ved North Karelia educational federation of municipalities I Outokumpu, Finland.

Mindfulness brukes ofte i moderne dans når du skal komme i kontakt med og vise uttrykk for indre flyt av følelser og emosjoner. Dette har inspirert Sunniva til å bruke mindfulness-tilnærming i pilates og yogatimene, der hun synes den hører med. Body-mind forbindelse er sterk i den type trening og er ikke nytt fitnessverden generelt.

Tilskuer av egen kropp

I løpet av fysiske bevegelser trenger vi å lytte til og følge oppmerksomt på kroppens eget mønster og motstand som hindrer ytterligere bevegelser og bli til en tilskuer av prosesser i egen kropp. Mindfulness hjelper oss å akseptere grenser og redefinere utgangspunkt for videre utvikling.

Denne type trening stiller ikke store ytre krav til utøverne: klærne skal være enkle og behagelige, en matte for å sitte på og eventuelt et pledd for å holde kroppen varm. Det hender at flere sovner under timen ettersom det faktisk er veldig vanskelig å holde seg våken når kroppen hviler og det helt ok.

Bærekraftige pauser i hverdagen

Varigheten kan være alt fra 30 min til 90 min, avhengig av hvor vante deltagere er til denne type trening, forteller Sunniva. De som har trent dette tidligere kan komme raskere inn i en avslappet stemming der de jobber med bevisstgjøring av sine egne tankemønster og evnen til å finne ro og hvile i øyeblikket i både kropp og sinn.

Musikken skaper rammer for timen

I løpet av mindfulnesstimene til Sunniva spilles det ofte avslappende musikk. For eksempel Enzo, Pat Metheny eller Ole Edvard Antonsen.

Leave a Reply