» » Pokemon go, har de klart det?

Pokemon go, har de klart det?

posted in: Trening | 0

IMG_5794Det er ikke noen tvil om at de har klart å skape en hype, en trend, noe stort. Innen tekonlogiverden slår de unna rekorder som bare det. Men har de klart det store? Klar det vårt eget Helsedirektorat, det forskningen ofte viser det ingen andre har klart, å treffe den gruppen av mennesker som vanligvis ikke trener, men som heller sitter inne for å spille, se på en skjerm. Har de virkelig klart det?

 

 

Hva er det?

Først, hvis du har lest nyheter den siste uken så har du kanskje fått med deg at det er kommet ett spill til mobilen som heter Pokémon Go. Det ble tilgjengelig  i Norge på lørdag. Hele poenget med spillet er å samle på Pokémons. Hvis du husker tilbake til begynnelsen av 2000 tallet så var det spesielt en gul figur som appellerte til mange unge mennesker. Det var populært å samle på de da også, men i en annen form. Siden da har teknologien skutt fart og de aller fleste har en smarttelefon tilgjengelig. Appen bruker gps-funksjonen i telefonen og du ser ett kart over hvor man beveger seg og hva som finnes i nærheten. Ved å bruke kameraet på telefonen så viser spillet deg ulike figurer plassert virtuelt rundt om i verden. Den eneste måten å samle de på eller å fange de er å faktisk være på det stedet der de er. Det er derfor mange går rundt om i byer og kikker på mobilen og trykker. Det unike er at de som spiller spillet er kanskje de som ikke naturligvis er med på fotballaget og driver med idrett, det er de som spiller dataspill.

 

image2Advarslene

I løpet av de siste ukene har det vært noen overskrifter som advarer mot spillet. En tommelfingerregel man burde ha med seg til enhver tid er at hvis det er for godt til å være sant så er det som regel det. Grunnen til at alle disse advarslene er kommet er fordi det vil alltid være noen som ser sitt for å unytte ett system, men det er ikke noe større problem enn at man skal huske å bruke hodet litt undervis i jakten på Pokémons.

 

Alternativet

Geocathcing var populært for noen år tilbake, og det er mange som spiller det fremdeles. Her ligger det fysisk ting ute i naturen som man skal lete etter. Dette er også en artig måte å være samme med barna på, utfordringen her er at det tar tid å bevege seg mellom de ulike stedene og det er ikke så mye som skjer underveis. Uansett, så er begge disse to appene med på oppmuntre folk til å bevege på seg, ha interaksjon med hverandre, både i virkeligheten og på nett.

 

Har de klart det?

Pokemon Go har klart å nå en gruppe mennesker som få andre har klart å få opp og ut av sitt eget rom, til å se sollys og være i bevegelse. For de som er virkelig aktive tilbakelegger flere mil på en dag. Er ikke det bra? Spørsmålet er hvorvidt det vil holde. Jeg håper at det ikke bare er en hype, men ett spill som klarer å fornye seg, utvikle seg og holde seg aktuelt. For da kan det nok glede mange mennesker. Så test den gjerne ut med venner, barn og familie. Bare husk, følg med på trafikken og omgivelsene rundt deg og nyt turen og ha det gøy med folkene som er på samme jakt som deg.

IMG_5795

image1

Leave a Reply