» » På tide å logge av?

På tide å logge av?

posted in: Arca, Lederskap | 0

Har du noen gang lurt på hva som skjer i løpet av ett minutt på internett? Det er utrolig mye, og tendensene er økende. Vi bruker mer og mer skjermtid i den vestlige delen av verden, det gjør noe med oss.unspecified-1

Med lange arbeidsdager på ett kontor hvor hovedparten av tiden er foran en skjerm, barn som spiller på ulike skjermer, mobiltelefonen som er klistret i hånden vår. Det er utrolig hvor mye tid som går til å kikke ned på den blåtonede skjermen.

Det finnes den del forskning på dette og man ser at de som oftes har høy skjermtid også har en høyere risiko for livsstilssykdommer. Denne studien er gjort på barn, men det har helt sikkert noen overførbare verdier til det voksne liv også. Men i samme slenge så skal det sies at det er litt ulikt med tanke på skjermtid på kontor og i hjemmet. Selv om det har en tid nå vært fokus på at stillesitting er den nye røyken så kan det se ut som stillesitting hjemme kan lettere føre til livsstilssykdommer. Det er ikke fordi vi sitter annerledes, men det kan være at når vi sitter hjemme foran TV så spiser kanskje sjokolade, chips og drikke brus i tillegg.  Det er kanskje det å bryte opp den kontinuerlige skjermtiden i mindre bolker, slik vi også kan dele opp vår daglige dose av fysisk aktivitet i mindre bolker. Det å ta en skjermpause innimellom og kombinere det med å gå en tur på kontoret, eller en runde rundt kvartalet eller gå ut å leke med barna.

Hva gjør denne skjermtiden med oss? Vi vet kanskje ikke alle tingene ennå, men noe kan vi se, stillesitting øker risikoen for livsstilssykdommer. Og livsstilssykdommer er noe vi ikke ønsker oss, men det kan heldigvis forebygges. Arbeidsplasser og enkelt individer må ta ansvar her. Arbeidsplasser kan legge tilrette for at man kan få trent, aktive pauser, riktige arbeidsstillinger på arbeidsplassen. Enkelt individer kan ta ansvar for å sørge for å holde seg aktiv på fritiden, men også ta en aktiv del i de tiltakene arbeidsplassen legger tilrette for.

 

 

Så hva skjer på internett iløpet av ett minutt? Det er ganske mye. Selv om man kan føle man går glipp av mye med å være avlogget noen minutter, så vil helsen din gi deg mer de minuttene du er avlogget og i aktivitet enn når du leser gjennom facebook feed, skroller gjennom bilder og nyheter.

 

Excelacom_InternetMinute2016

Kilder:

 

 

 

Leave a Reply